Residential

  • WhiteChapel Hotel
  • WhiteChapel Hotel

WhiteChapel Hotel

by tudordoor |October 23, 2017 |0 Comments ,

New Road, Whitechapel,

Built in an old old textile warehouse, New Road Hotel is due to open in Whitechapel in Q4 2017 with 80 contemporary bedrooms including loft rooms with hot tubs.

The décor will complement the old with the new, exposed original brickwork with modern feature ensuites. The ground floor will be a very open plan “public space” much like those in New York Hotels, we will also have a bar and branded coffee & cereal concept.

In addition, our restaurant will be a Marco Pierre White Chophouse for 120 covers complete with theatre kitchen. Marco Pierre White is an acclaimed chef, restauranteur and TV personality.

He has more than 35 restaurants across the UK under five different brands. His restaurants are not about Michelin cooking standards but his desire to make good, quality restaurant food that is accessible and affordable to varying budgets.

Chophouses first emerged in London in the 1690s serving individual portions of meat, known as chops, to their wealthy customers. Mr White’s aim is to keep the British chophouse tradition alive serving up succulent joints of meat within glamorous surroundings. Our menu cleverly combines English classics whilst also introducing a little French flair that epitomizes Marco’s cooking style. The menu focuses on steaks, grills and chops.

For more information, visit:
http://www.newroadhotel.co.uk

 

VALLANCE ROAD

by tudordoor |September 7, 2017 |0 Comments

UMBERSTONE STREET

by tudordoor |September 7, 2017 |0 Comments ,

Situated on Umberstone Street in the heart of bustling East London, An existing 2-story post Second World War textile warehouse was demolished and redeveloped as luxurious residential property offering space and serenity in a thriving London neighbourhood

Close to Aldgate east station, this development has been designed to be flexible enough to offer a variety of apartments, varying in size from 1 to 3-bedroom luxury apartments. This is a 5-story luxury building and consists of 8 residential apartments and 4 commercial spaces at ground floor and basement level, Supporting council preference to provide mixed-use development over single-use properties.

The main structure consists of a mix of reinforced concrete and light steel frame sitting on a raft and piling foundation. External envelope is Hanson Arden special reserve brickwork comprising of embossed features with dark grey brick combination to the exterior with black satin timber cladding.

Ensuring enough daylight for the penthouse wasn’t a problem, however a variety of techniques were provided to allow natural light and maintain privacy for the studio flats, which occupy the building’s first, second, third and fourth floors. The idea of having enough ventilation and sunlight in the densely populated multi-unit and multi-family housing area was of importance to the proposed design including Juliet balconies for each resident. Each apartment was given a good-sized balcony that extends along the front of the main elevation of the building.

Rooms are sparsely decorated, with walls, ceilings and wooden doors painted white, while floors are covered in quality wood laminate flooring providing a contemporary and easy to maintain design.

  • Hillier Road
  • Hillier Road
  • Hillier Road

Hillier Road

by tudordoor |September 7, 2017 |0 Comments

This residential semi detached property on Hillier Road is located in an idyllic position ‘between the commons’ within easy walking distance of the fashionable ‘Northcote Road.’ It is also within easy reach of Clapham Junction, Clapham Common and Wandsworth Common.

Here in Wandsworth a contemporary glazed extension was erected as part of a ground floor refurbishment works to create a more open plan living area. The new extension houses a larger kitchen area and allows easier access to the gardens and patio outside. A great deal of thought has gone in to the layout and the overall finish. The house has an excellent sense of light and space throughout with a contemporary theme.

This project required internal redesign including a new glass extension structure to the rear area enabling the kitchen to be combined with the dining area. The glass extension creates an opening towards the garden and at the same time drawing the garden inside. A glass strip in the roof accentuates the longitudinal space and provides additional light to the original structure.

The main construction material of the design was a traditional brick material with large elements of glass on the external surfaces to allow light and a strong connection to the garden.

A feature element of the extension was the sliding glass doors to the leading edge of the extension. These modern patio doors slide away from the 90-degree corner connection and into their own individual cavity pockets within the insulated walls. Frequently used sitting areas or kitchens will want natural light to make them more inviting and usable and rear spaces that lead onto the garden can benefit from flush floor tracks and minimal framing will allow the internal extension to the garden.

  • WILLOW COURT
  • WILLOW COURT
  • WILLOW COURT
  • WILLOW COURT
  • WILLOW COURT
  • WILLOW COURT
  • WILLOW COURT
  • WILLOW COURT
  • WILLOW COURT
  • WILLOW COURT
  • WILLOW COURT

WILLOW COURT

by tudordoor |September 7, 2017 |0 Comments ,

 

Willow Court,

Kingston-upon-Thames, London

This exclusive, gated development of 18, high-quality apartments with car parking spaces is located close to both Kingston and Surbiton town centres. The project involved skilfully redeveloping and extending the existing build to a high standard and creating interiors that include high quality finishes with a modern minimalist design.

CMT’s strategy with the project was to bring as much light as possible into the apartments, cleverly enhancing rooms with the introduction of large windows and cantilevered balconies facing the rear, side and front, with etched-glass screens creating a harmonious visual. The architect has integrated lighting into the skin of the building as a deliberate response to the context of the site.

The exterior is finished with a soft terracotta-hued cladding with a combination of red- and chalk-coloured rendering, endowing it with a graceful appearance. The top storey exterior is wrapped with grey cladding and has been set further back to reduce the perceived mass of the building and minimise the visual impact. Furthermore, the elevations of the building have been recessed and clad with a variety of materials to enhance the appearance and allow them to sit elegantly within the site.

Apartments are provided furnished and have been neutrally decorated throughout. They are bright and spacious, and feature open-plan reception rooms with dining space, leading out to private balconies.