Commercial

  • Stow Away Hotel
  • Stow Away Hotel
  • Stow Away Hotel
  • Stow Away Hotel

Stow Away Hotel

by tudordoor |September 26, 2017 |0 Comments ,

Stow Away Hotel,

Located on Lower Marsh, close to Waterloo station, the development will feature 20 micro-studios utilising prefabricated modular construction. The 5 story scheme occupies 137-139 Lower Marsh and sits within the Lower Marsh conservation area and on a Network Rail Operational Site.

The development uses 30ft shipping containers as the building system in order to meet the requirements of Network Rails asset protection agreement, which requires the scheme to be dismantled within 28 days. The ground floor reception and café are designed to complement the eclectic, independent and collaborative community of Lower Marsh.

Doone Silver Kerr Architects has been commissioned to undertake the design of the project, with a ground floor featuring a café and reception area.

Stow-Away Hotel is expected to open in the first quarter of 2018.

  • WESTBRIDGE HOTEL
  • WESTBRIDGE HOTEL
  • WESTBRIDGE HOTEL
  • WESTBRIDGE HOTEL
  • WESTBRIDGE HOTEL
  • WESTBRIDGE HOTEL
  • WESTBRIDGE HOTEL
  • WESTBRIDGE HOTEL
  • WESTBRIDGE HOTEL

WESTBRIDGE HOTEL

by tudordoor |September 7, 2017 |0 Comments

This development is in the heart of the 2012 London Olympics park and consists of the restoration of an existing 17th century pub. The opportunity for new infrastructure projects provide substantial economic gains for clients and one of the major commercial re-development schemes is the West bridge Hotel The existing use was very dysfunctional and poorly maintained. The vision was to provide a mixture of function, form and sustainability within the proposed design, consisting mainly of a six storey development occupying 81 ensuite bedrooms, conference facility, restaurant, gym, meeting room, sauna and inclusive car parks.

Public houses of this nature bring back traditions of the Anglo-Saxon era. The restoration of a traditional building, while maintaining a sense of national heritage and keeping its traditional features is of great importance to CMT Construction. The new, contemporary textures and finishes match the existing and for this we were encouraged to be nominated for the English Heritage Award.

While we were protecting the original features of the building in relation to the existing heritage building figures, we added advanced future and environmental measures to the development, such as high- tech insulation, acoustic walls and floors, computerised access door and lighting systems, harvesting tank, solar panels on the roof, and intelligent lighting control systems to all rooms.

We were proud at CMT that we completed the project on time, within budget and were encouraged to be nominated for the English Heritage Award.

  • POPLAR HOTEL
  • POPLAR HOTEL
  • POPLAR HOTEL
  • POPLAR HOTEL
  • POPLAR HOTEL

POPLAR HOTEL

by tudordoor |September 7, 2017 |0 Comments ,

Poplar Hotel,

Poplar, London

This 150-year-old, Grade-II-listed building at 117 Poplar High Street in East London was previously the Poplar Town Hall. This project saw the development of a modern and quirky boutique hotel that maintained the building’s original charm.

The inside was stripped out to allow for the installation of high-performance floors and partitions, thus allowing for a new floor layout and a reduction in sound travelling between guests’ rooms and communal areas. Many of the rooms benefited from the installation of a new mezzanine floor, providing internal balcony areas that make good use of the high ceilings and tall windows. As well as providing top-notch decoration and finishes, CMT also installed a new lift, restaurant, kitchen, gym, sauna and Jacuzzi.

UMBERSTONE STREET

by tudordoor |September 7, 2017 |0 Comments ,

Situated on Umberstone Street in the heart of bustling East London, An existing 2-story post Second World War textile warehouse was demolished and redeveloped as luxurious residential property offering space and serenity in a thriving London neighbourhood

Close to Aldgate east station, this development has been designed to be flexible enough to offer a variety of apartments, varying in size from 1 to 3-bedroom luxury apartments. This is a 5-story luxury building and consists of 8 residential apartments and 4 commercial spaces at ground floor and basement level, Supporting council preference to provide mixed-use development over single-use properties.

The main structure consists of a mix of reinforced concrete and light steel frame sitting on a raft and piling foundation. External envelope is Hanson Arden special reserve brickwork comprising of embossed features with dark grey brick combination to the exterior with black satin timber cladding.

Ensuring enough daylight for the penthouse wasn’t a problem, however a variety of techniques were provided to allow natural light and maintain privacy for the studio flats, which occupy the building’s first, second, third and fourth floors. The idea of having enough ventilation and sunlight in the densely populated multi-unit and multi-family housing area was of importance to the proposed design including Juliet balconies for each resident. Each apartment was given a good-sized balcony that extends along the front of the main elevation of the building.

Rooms are sparsely decorated, with walls, ceilings and wooden doors painted white, while floors are covered in quality wood laminate flooring providing a contemporary and easy to maintain design.